Ruim 10 jaar ervaring in letterpress drukwerk

Snelle levering door eigen productie

Gratis professionele Ontwerp check

Letterpress

Letterpress is het verdiept drukken van een beeld, het creëert een lager, of dieper, liggend reliëf in het papier. 

Letterpress is de Engelse benaming voor boekdruk, ook wel bekend als hoogdruk, een druktechniek die al wordt gebruikt sinds ongeveer het jaar 1450. Even hoofdrekenen..., dat is dus dik 500 jaar! Met deze druktechniek maakte men vroeger bijna alle drukwerk. Affiches, (land)kaarten, de krant, en boeken natuurlijk! 

Bij Letterpress Winkel gebruiken we de meest precieze en geavanceerde boekdrukpersen die ooit gebouwd werden, Heidelbergers. Deze drukpersen waren in de jaren 70 hét hoogtepunt van meer dan 500 jaar evolutie in druktechniek. Het is echt ongekend hoe geavanceerd deze drukpersen zijn, en dat allemaal zonder computers of digitale besturing. Een staaltje Duitse degelijkheid. 

Momenteel hebben wij 4 Heidelbergers in gebruik, allemaal stonden ze in drukkerijen in een hoekje te wachten om gesloopt te worden. We hebben ze zorgvuldig weer in topconditie gebracht en hebben met veel geduld (lees met bloed, zweet en tranen) en de hulp van gepensioneerde drukkers ons het vakmanschap eigen gemaakt. Met veel trots maken we dagelijks met onze vintage drukpersen het allermooiste drukwerk wat er bestaat, Letterpress!  
Ga nu aan de slag met onze unieke letterpress kaarten!

Letterpress Geboortekaarten                  Letterpress Trouwkaarten
Nog een klein stukje geschiedenis 

Voor de komst van boekdruk (of boekdrukkunst) werden boeken handmatig overgeschreven om een extra exemplaar te maken, letterlijk en figuurlijk een monnikenwerk. Van veel boeken bestonden slechts enkele exemplaren, een boek (of eigenlijk een schrift) kon daarom zomaar voor altijd verdwijnen als er geen exemplaren meer van bestonden. Boekdruk veranderde dat, de komst van drukpersen zorgde ervoor dat er veel grotere aantallen van één boek gemaakt konden worden. Kennis kon zich zo veel sneller verspreiden en bleef bovendien bewaard, een enorm belangrijke vooruitgang dus, volgens velen zelfs de állerbelangrijkste in onze geschiedenis. 

Er is echt heel veel te vertellen over druktechniek en haar enorm rijke geschiedenis. Dat zal ik hier niet doen. Bezoek eens een drukkerijmuseum, zijn er best veel van te vinden, weer eens wat anders dan een zondagmiddag Netflixen ;). 
Ga nu aan de slag met onze unieke letterpress kaarten!

Letterpress Geboortekaarten                  Letterpress Trouwkaarten