Ruim 10 jaar ervaring in letterpress drukwerk

Snelle levering door eigen productie

Gratis professionele Ontwerp check

Foliedruk

Foliedruk is de meest luxe afwerking die we maken, het geeft de kaart een heel rijke uitstraling. Folies zijn verkrijgbaar in diverse kleurpigmenten en in metallic kleuren zoals goud, koper en zilver.

Een groot voordeel van werken met folies is dat ze een heel goede dekking hebben, het geeft de mogelijkheid om lichte kleuren op een donkere ondergrond te drukken, iets wat met een inkt niet haalbaar is in letterpress.

Kies je voor een kaart met foliedruk dan is het extra belangrijk dat je het ontwerp zoveel mogelijk in lijn maakt met het template. Het template is namelijk gemaakt voor de techniek, het heeft de juiste lettergroottes en layout om een perfecte afdruk te kunnen maken. Wijk je erg af van het template bij het ontwerpen van je kaart, dan is het verstandig vooraf even je ontwerp te laten zien, samen kunnen we dan eventuele problemen vast oplossen. 

Foliedruk is wat duurder dan drukken met een inkt. Dat komt voornamelijk door de speciale drukvorm die nodig is. De drukvorm voor foliedruk moet gegraveerd worden uit metaal, dat gebeurd deels machinaal en deels handmatig. Je kunt je voorstellen dat dit meer kost dan het maken van een kunststof drukplaat die we gebruiken voor drukken met inkt. In tegenstelling tot veel andere bedrijven maken wij uitsluitend gebruik van de állerbeste drukplaten, alléén met deze drukplaten kunnen we de hoge kwaliteit behalen die we nastreven. 

Ga nu aan de slag met onze unieke letterpress kaarten!

Letterpress Geboortekaarten                  Letterpress Trouwkaarten